blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG suprdupr
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
laks



CO SI O TOM MYISLIM
pridal laks 29.2. 2008 o 8:13

Mŕtvy vojaci, tanky, munícia a spustošené krajiny. Aj tak by sa dala charakterizovať druhá svetová vojna. Predminulý rok k nám zavítala najlepšia FPS strielačka z druhej svetovej vojny Call of Duty a tento rok na jeseň pokračovanie Call of Duty 2. Nečakajte žiadne pokračovanie príbehu ani nič podobné.

Predtým ako však začnete hrať, doporučujem nastaviť si grafiku. Keď si dáte všetko na maximálne detaily, tak vám padne sánka od tej skvelej grafiky alebo od toho ako vám to bude sekať. Avšak autori myleli aj na ľudí so slabými mašinami a preto si môžete nastaviť DX7 a väčšinu detailov na maximum a pôjde vám to plynule.
V hre sa stretnete s fakt úžasnou grafikou. Perfektné textúry, efekty, modely postáv a veľmi sa mi páčilo aj spracovanie dymu po boji alebo výbuchu a v studenom Rusku aj to ako vojaci vydychovali z úst paru.
Hra nezoastáva ani so zvukom, ktorí je perfektne zosúladený s efektmi a takisto aj hudba zaujme.

Vždy pre každou misiou sa stretnete opäť ako v jednotke s čienobielymi fotkami alebo videami. Môžete si taktiež prečítať denníky a zapísky vojaka za ktorého práve hráte.
Opäť sa ocitnete v druhej svetovej vojne a opäť si zahraté za Američana, Angličana a za Rusa. Dokopy sa v hre nachádza 10 misií rozdelené na sub – misie, ktoré môžete hrať podľa vlastného uváženia alebo podľa časovej postupnosti ako vám to ponúka aj hra. Začínate s Ruskou kampaňou, s tréningom (namiesto granátov cvičíte len so zemiakmi – no čo Rusko musí šetriť prachy), kde navštívite Stalingrad, ktorý musíte brániť pred hordami nacistov. Ďalej je to Anglická kampaň v Afrike,kde sa stanete členom tímu Afrika Korpus. Tu sa pozriete do Tuniska alebo Líbye a taktiež si tu užijete tankovú misiu. Z Afriky odídete do Francúzkych dediniek aby ste pomohli Američanom. V Americkej kampani sa zúčastníte vylodenia v Normandii počas dňa D pozriete sa aj do Nemeckých hôr.

Autori sľúbili obrovskú nelinearitu a to, že si budete môcť v hre vybrať akúkoľvek cestu. Sčasti sa im to podarilo, sčasti nie. Vo väčšine misií máte možnosť prebiť sa hordami nepriateľov hlavnou ulicou, ale keď je nejak zatarasená musíte do zobrať vedľajšou cestičkou, kde vás opáť čaká plno nepriateľov. Mapa a vaša cesta je ohraničená buď kríkmi, múrikmi alebo drôtom a tu nelienarita končí. Niekedy ešte dostenete viac úloh naraz a tie už môžete plniť ako vy samy uznáte za vhodné.
Úlohy sú pestré a pekne spracované a nikdy vám nebudú pripomínať nejaký stereotyp. Stretnete sa tu s demoláciou budovy, vyčistenia bunkrov, prechod cez potrubie a tankové misie, dokonca budete používať balistické strely a protilietadlové guľomety. Hrateľnosť je na vynikajúcej úrovni a keďže všade budú hordy náckov, nebudete sa nikdy nudiť. Najviac ma však na hra zarazil ukazovateľ zdravia a to preto, lebo tam žiadny neni. Autori sa nechali asi inšpirovať konzolami. Život sa vám dobíja automaticky a keď už budete mať na mále, obrazovka vám začne sčervenávať od krajov až po stred. Vtedy stačí niekam zaliezť a až sa obrazovka vráti do normálu môžete pokračovať v zabíjaní Nemcov.
Ich AI je dosť prekvapujúca a na celkom dobrej úrovni. Keď sa majú kam, tak sa skrývajú. Či už sú to nejaké vyvíšeniny, vraky aút alebo bedne ihňeď sa schovajú. Keď sa nemajú kam skryť, tak sa navzájom kryjú a pália do vás čo to len dá, dokonca ak sa dostanete do ich blízkosti začnú do vás rubať pařbou zbrane, ktorú držia. Dokážu skvelo používať granáty a po väčšine času to bude práve granát čo vás najčastejšie zabije. Ale aj ak je niekde nablízku granát, na obrazovke uvidíte indikátor a ihneď uvidíte kam nemáte utekať. Protivníci dokážu navzájom spolupracovať, kryť sa a ak im hoíte pod nohy granátik, smelo ho zdvihnú a hodia vám ho späť.
V hre sa nachádza široká škála zbraní cez pušky, samopaly, sniperky. Pri sebe môžete nosiť avšak len dve zbrane plus frag granáty a smoke granáty. Najčastejšie budete nosiť pri sebe samopal na krátke vzdialenosti a pušku na stredné vzdialensti. Občas sa vám dostane pod ruku sniperka a proti vozidlám to bude panzerfaust.

Z konečného záveru vyplýva, kto sa drží na tróne FPSiek z druhej svetovej vojny. Tí čo ste nehrali jednotku, tak určite vyskúšajte a tí čo hrali, je to vaša povinnosť zahrať si aj dvojku. Koho jednotka nebavila, toho pravdepodobne nebude baviť ani dvojka.
Hra ponúka zlepšenú grafiku, AI a celkový design misií na vysokej úrovni. Hra je dĺžkou podobná jednotke, vystačí vám tak na víkend možno na pár dní viac.
Ak chcete videť druhú svetovú vojnu očami tých čo v nej bojovali a zažiť neopakovateľnú vojnovú atmosféru, tak si to určite zahrajte.

+celková atmosféra
+grafika
+pestrosť misií

-slabá obtiažnosť
-systém zdravia

   
Hodnotenie:  82%



Prístupov 2206
Kvalita článku
hlasov 0

PRÍSPEVKY
SLEDOVAŤ
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
CO SI O TOM MYISLIM
[ 29.2.2008] (príspevkov 0)
lineage 2 neco o tehle hre
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
MNE ANO
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 0)
TUNING AUTA Z NFS
[ 28.2.2008] (príspevkov 2)